Evenemang

LISBETH OLOFSDOTTER & KERSTIN MATTSSON - måleri

Kerstins abstrakta inituitiva måleri möter Lisbeths djurvärd i deras gemensamma utställning på Roddarhuset.

KERSTIN MATTSSON – Född i Boden 1945 där jag tillbringade mina första år. Numera bor jag och är verksam i Stockholm i Vallentuna. Jag har målat sedan 1998 då omständigheter i livet gjorde att jag fick tillgång till egen tid och möjlighet att upptäcka glädjen i att skapa.

Jag bodde fjorton år på landet. Inspirerad av naturen runt omkring mig hittade jag lugnet och tiden att utveckla mitt måleri och många av mina bilder kom till där.

Bilderna jag målar kommer till genom en meditativ, intuitiv process där jag helt och fullt går in i skapandet. Utmaningen är att följa processen och se vad bilden har tänkt att bli. Ibland efter många lager och lång tid; ibland med en snabb och stark energi.

Utbildning: Studier i måleri och filosofi för Curt Källman, grundare av skaparkonceptet Vedic Art. Utbildning till Vedic Art-lärare sommaren 2007. Kortare kurser i både akryl/olja och akvarell för olika konstnärer bl a Gunnel Moheim och på Edsviks konstskola.

Medlem i Roslagens konstnärsgille, Svenska Konstnärer och Täby/Vallentuna konstrunda.

LISBETH OLOFSDOTTER – Är sedan 4 år konstnär på heltid. Efter 25 år i PR-branschen med konsten som fritidssysselsättning har nu tiden kommit att på allvar kunna ägna mig år mitt största intresse.

Under 10 år målade jag porslin, vilket gett en god känsla för detaljer och färgkänsla. Nu blir det både akryl och akvarellmålning. Till denna utställning har temat varit djur med både känsla och humor. Att måla är ju ändå en lek.

Tidigare utställningar har bl a varit i Madrid, Bryssel och flera gallerier ii Stockholm. Tex Affordable Affairs hösten 2022.

Naturligtvis är det också välkommet med besök i min ateljé i Margretelund i Åkersberga.

Utbildning: Textilutbildning med konstnärlig inriktning på St Görans Gymnasium StockholmMedlem sedan 2022 i Konst i Roslagen och sitter i dess styrelse sedan 2023.

Kontaktinformation

Östra Ekuddsgatan 21
185 31 Vaxholm
Telefon: 073-4343610

E-post: helene@roddarhuset.se
Hemsida: https://roddarhuset.se/

Hitta hit