Fotovänliga platser i Vaxholm

Vaxholms stad och natur kryllar av vackra vyer och unika ställen som bara väntar på att få fastna på bild. Här guidar vi dig till några av de mest fotovänliga platserna i och runt Vaxholm. Perfekta för både Instagram och det privata albumet.

 

 

📍Tornet Kastellet
Det är helt klart värt att gå de 130 trappstegen upp i tornet på Vaxholms kastell. Utsikten över Vaxholm, fjärden och öarna är slående. Är det klart väder ser du ända bort till Globen, Nackamasterna och Kaknästornet.

 

📍Norrhamnen
Den pittoreska hamnen, med bryggor, sjöstugor och badklippor, ligger bara några minuters promenad norr om stadskärnan. Där finns Vaxholms hembygdsgård med sommarcafé, museum och vacker utsikt över fjärden och skärgårdsbåtarna.


📍
Rådhustorget
Förutom den stora kastanjen och häggen som står på torget, finns här också ett gammalt telefonbås. Perfekt för en rolig bild.


📍Bogesunds slottsträdgård
Den långa allén med gamla parklindar, vidsträckta ängarna och lummiga slottsparken – i området kring Bogesunds slott finns det mycket att fotografera. Extra vackert är det på hösten, när de pampiga träden skapar ett hav av orangea löv.

 

📍Hamngatan
På den mest centrala gatan i stan hittar du flera färgglada husfasader. Kanske är det gula huset med högt torn, i korsningen Hamngatan och Rådhusgatan, ett av de finaste?

 

📍Stensundsviken
På den nästan gömda rastplatsen vid den stilla viken får du en vacker vy över skärgården. Under sommarens varma dagar ser du solen som går ner mellan öarna. 


Vill du dela med dig av en vacker plats?
Ta en bild och tagga @destination_vaxholm