Evenemang

Smakfull vandring på Rindö

Följ med på en smakrik vandring på Rindö utanför Vaxholm i Stockholms skärgård. En unik upplevelse där vi botaniserar i öns mat, natur och historia. Du får chans att smaka på och veta mer om Rindös lokala mathantverk och upptäcka öns spännande historia och vackra skärgårdsnatur.

Guideboksförfattaren Gunnika Isaksson - Lutteman (52adventures) och arkeologen Mikaela Lodén (Arkeologievent) guidar er genom Rindös tusenåriga historia och nutida företeelser. Vi besöker sevärd natur och berättar om intressanta personer, framför allt kopplat till mat och dryck.

Du får träffa mathantverkarna och får provsmaka på choklad, ost och öl – allt omsorgsfullt tillverkat på ön! Hos mathantverkarna finns möjlighet att köpa med sig deras varor hem.

Vi vandrar längs vattnet, genom skog och invid det gamla regementet. Turen är ungefär 4 km lång på mestadels grusväg och vältrampade stigar. Under vår promenad kommer vi passera flera militära anläggningar såsom Oskar-Fredriksborg och Byviksfortet. Vi kommer att besöka Arkipelag konfektyr, Ostmakeriet och Waxholms bryggeri under vår tur i Rindös smakfulla spår.

I priset ingår guideboken Great Escapes STHLM - en guide till Stockholms skönaste och grönaste utflykter med god mat och vacker natur.

Begränsat antal platser.

Datum: lördag 20 augusti 2022

Tid: kl 11.00-14.00

Pris: 495 kr per person

Biljetter: https://webshop.52adventures.se/produkt/guidning-smakvandring-rindo/

Startpunkt: Färjeläget på östra Rindö intill busshållplats Oskar-Fredriksborg.

Kommunikationer: Bilfärja från Vaxholm och vidare med buss 688 från Rindö smedja i färjeläget på västra Rindö till busshållplats Oskar-Fredriksborg på östra Rindö. Alternativt bilfärja från Stenslätten på Värmdö direkt till Oskar-Fredriksborg.

Mer info: 52adventures.se och arkeologievent.se

Kontakt: Maila Mikaela info@arkeologievent.se  eller Gunnika info@52adventures.se

20aug 11:00 - 14:00

Kontaktinformation


185 32 Vaxholm
Telefon: 070-2994856

E-post: info@arkeologievent.se

Hitta hit