Evenemang

Susanne Grahn, måleri & Jenny Grant, mixed media

Susanne Grahn måleri & Jenny Grant mixed media

Vernissage 17 september kl 11–16
Utställningen pågår till 17-29 september
Galleri & Café öppet tis- sön 11 –16.

Susanne Grahn är en autodidakt konstnär uppvuxen i en by utanför Luleå i Norrbotten. Numera bosatt i Åkersberga med en bakgrund inom resebranschen.

Hennes konstnärsresa började när livet förändrades drastiskt efter en hästolycka för snart 30 år sedan. Susannes längtan att få leva ut sin kreativitet började ta form genom olika konstkurser och utbildningar inom måleriet och hennes konstnärliga uttryck kännetecknas främst av det abstrakta.

Susanne målar färgstarka, stora konstverk men likväl jordnära dova/mjuka toner i harmoni. Hon hämtar inspiration från naturen, miljöer och möten i vardagen. Oftast får jag en känsla som jag vill förmedla vilket jag gör i valet av färger och olika former i mitt måleri. Jag vill förmedla en känsla i mina målningar som får betraktaren att svepas med och förmedla värme och glädje berättar konstnären. För mig är det en fantastisk lycka att var och en kan se sin egen tolkning i mina konstverk. Susanne målar även konstverk på beställning och du är alltid välkommen att göra ett besök i hennes i ateljé. Susannes konst finns idag representerad av ett flertal gallerier. Hon är också en av de utvalda konstnärerna som deltar i Konst i Roslagen.

Jenny Grant skapar sin energifyllda konst i en spännande process där bilderna växer fram medan hon målar. Hon arbetar med mixed media; akryl, papper, tyg, vax, bläck, oljekritor, kol mm. Med lager på lager skapar hon ett stort djup och mycket detaljer. Hennes konst skapar ofta känslor av lugn även fast de är färgstarka och fulla av energi. När Jenny skapar är det som i en dialog med tavlan och ofta resulterar denna dialog i ett budskap eller en insikt. Jenny delar sällan denna insikt med betraktaren utan låter betraktaren själv föra denna dialog för att i sina egna känslor och tolkningar hitta egna budskap.

Jenny har sin stora ateljé norr om Stockholm. Där ställer hon ut sin konst och håller målar workshops för både privatpersoner och företag. Att våga skapa och vara kreativ, att släppa alla krav på resultat och att stänga av för all kritik är Jennys motto. Jenny håller även on-line kurser. Hon videofilmar sin process och deltagarna laddar ner filmerna och arbetar sedan med projekten i sin egna takt.

Jennys konst finns representerad på många platser i världen och hon har haft utställningar i både Sverige och utomlands. Jenny målar på beställning både på canvas och direkt på vägg. Hon målar även live vid olika events.

Kontaktinformation

Östra Ekuddsgatan 21
185 31 Vaxholm
Telefon: 073-4343610

E-post: helene@roddarhuset.se
Hemsida: http://www.roddarhuset.se

Hitta hit