Se och göra

Bogesunds naturreservat med cykel

Bogesunds naturreservat bjuder in till en mängd olika naturupplevelser. Vill du cykla genom den vackra naturen rekomenderar vi först och främst Askrikerundan. Den rödmarkerade leden är 5,5 km och går genom lätt terräng i barrskog och längs med vatten. Kommer du med bil parkerar du bäst vid Ellboda. Cyklar du istället från Vaxholm tar du dig först över Pålsundsbron, sedan väljer du Blå leden fram till parkeringen vid Karlsudd, där du svänger ner mot Fridhemsbadet. Därifrån cyklar du längs med vattnet cirka 2 km fram till Högbacka, där möter du Askrikerundan.

Tips på fler leder med cykelanpassade partier

Frösviksrundan är en 7,1 km rödmarkerad led i varierande terräng. Delsträckan för cykelstigen börjar vid uppsatt markering.

Stortallsrundan är en 9,9 km orangemarkerad led i varierad terräng som till stora delar har samma sträckning som Frösviksrundan. Delsträckan för cykelstigen är markerad och går mellan Österhaga och strax norr om Västerhaga fyr.

Dammstakärrsrundan är en 10,8 km orangemarkerad led i lätt till medelsvårt terräng. Från parkeringen söder om Dammstakärret, upp till Bogsättra och sträckan mellan Nibble och parkeringen norr om Sundbyberg är anvisad cykelstig.

Blå leden är en 35 km blåmarkerad led som går från hamnen i Vaxholm, via Bogesundslandet till Domarudden i Österåkers kommun. Delar av blå leden är anvisad cykelstig för mountainbike.

Kontaktinformation


Bogesund
Telefon: 08-54131480

E-post: turistbyran@vaxholm.se

Hitta hit

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Kommer du med bil parkerar du bäst vid Ellboda. Där hoppar du enkelt på Askrikerundan.