Se och göra

Kanot och kanadensare uthyrning

En del av: Skärgårdens Kanotcenter | Kayaks & Outdoor

Paddla kanot runt Bogesundslandet naturreserva. Hyr stabila kanadensare och upplev naturen från vattnet! Våra kanadensare är den perfekta kanoten för familjen. Vi har perfekta och lugna vatten att lära sig paddla.

KANOT UTHYRNING

Tur förslag: Paddla kanot runt Bogesundslandet naturreservat
Kajak / kanadensare paddling runt Kullö och Bogesund
Längd: ~12 km
Tidsåtgång: cirka 3 eller 4 timmar + eventuell paus för simning / picknick / vandring
Svårighetsgradering: lätt


Upptäck skönheten i den inre skärgården med kajak eller kanot. Paddla genom underbara Bogesund – en plats där vikingarna bodde för cirka 1000 år sedan. Bogesundslandet är en halvö väster om Vaxholm. Här finns ett populärt friluftsområde med flera vandringsleder och möjlighet till både bad, fiske, bär- och svampplockning. Det finns gröna ängar, gamla ekar och gårdar med hästar. Att paddla tyst vid den smala fjorden är en stor chans att upptäcka bäver. Glöm inte att titta runt. En fiskgjuse eller en havsörn kan bara flyga över huvudet. Du kan också upptäcka andra kustfåglar.

Lugnt vatten utan trafik med färjor och större fartyg är nybörjarvänligt och kommer att vara ett perfekt val för familjens kajakpaddling med utomhuspicknick. Det finns få trevliga platser att göra en paus för grill, bad och till och med korta vandringar. Du kan utöka denna rutt genom att paddla också runt den lilla ön som heter Bullerholmen.

* Du bör alltid anpassa rutten till dina (och dina vänner) kajakfärdigheter, erfarenhet och väderprognos.

Kontaktinformation


185 51 Vaxholm
Telefon: 08-54137790

E-post: info@kanotcenter.com

Hitta hit

Mer från Skärgårdens Kanotcenter | Kayaks & Outdoor

Utbud