Se och göra

Bastu

En del av: Skärgårdens Kanotcenter | Kayaks & Outdoor

Välkommen att boka vår vedeldade bastu med utsikt över Vaxholm. Att kliva in i en bastu är rengöring för både kropp och själ. Och vad kan vara bättre än kajakpaddling eller vandring följt av bastu och uppfriskande dopp i havet? Traditionell vedspis ger den bästa bastuupplevelsen. Den mjuka värmen och ångan, ett träs krakningar och ritualen att sköta elden kan inte matchas med en elektrisk värmare. Det är ett arv som många kulturer världen över har uppskattat i hundratals år.

Om vår vedeldade bastu


Bastun ligger i vårt kajakcenter, precis vid havet. Bastu rymmer ca 10 personer och eldas med ved för den riktigt goda sköna värmen. Det finns ett omklädningsrum, sittplatser utomhus och tillgång till havet för kallt dopp mellan att gå in i bastun.

Vi bokar bastu för exklusiv användning i minst 1,5 timme. Bastu är förvärmd för dig och senare är det självbetjäning och du måste lägga till ved i kaminen. Trä finns tillgängligt hos oss. Temperaturen inuti varierar mellan 60 och 80°C.

Vi tillhandahåller färskvatten för att hälla på spisen men observera att det inte finns rinnande vatten och dusch. Vi tar ett dopp i havet året runt. Vid frost axlar vi ishålet.

Ta med sig


  • Minst två handdukar: en för att täcka kroppen och en för fötter
  • Flip flops
  • Vattenflaska

Bokningar

 

Kontaktinformation


185 51 Vaxholm
Telefon: 08-54137790

E-post: info@kanotcenter.com

Hitta hit

Mer från Skärgårdens Kanotcenter | Kayaks & Outdoor

Utbud