Sevärdheter

Vaxö runt med guide

En del av: Upplev historien med Arkeologievent!

Vandra runt Vaxön tillsammans med en guide som lotsar er längs standnära promenadstråk och skogsstigar.

Turen börjar i Söderhamnen i centrala Vaxholm och följer sedan den södra kustlinjen till öns västra spets på Eriksö. Där gör vi en kort paus för att vila benen, äta eventuell medhavd matsäck eller ta ett uppfriskande bad i havet. På tillbakavägen vandrar vi längs öns norra del tills vi kommer tillbaka till Söderhamnen. Vi vandrar hela tiden så långt det är möjligt alldeles i närheten utav strandlinjen.

Guiden berättar om det som vi passerar under vägen och kommer att visa er de främsta sevärdheterna, små gömda smultronställen och ta er till de platser som har den bästa utsikten och som ger er de finaste bilderna till fotoalbumen eller de sociala medierna. På den här turen får ni möjlighet att se hela Vaxön med den pittoreska stadskärnan, de pastellfärgade grosshandlarvillorna,de gamla fiskarkvarteren och de fantastiska naturområdena. Under hela turen håller vi oss i närheten av vattnet och kanske ser vi vilda djur såsom säl, bäver, harar eller ekorrar. Dock kan turen behöva läggas om utifrån aktuella väderförhållanden och då väljer guiden ut alternativa vägar.  

Vandringen är 9 km lång och tar ungefär 3 timmar inklusive en rast på ca 20 minuter vid Eriksö. Starttid för vandringen anpassas efter önskemål. Vandringen kan genomföras och bokas året runt, men behöver bokas senast en vecka innan aktuellt datum. Guiderna pratar svenska, engelska och till viss del tyska.

Vandringen är inte tillgänglig för rullstolar, rollatorer etc då vi vandrar längs skogsstigar, trappor och branta berg. Ingen speciell utrustning krävs bortsett från bekväma skor och kanske en vattenflaska. Om man vill ta med matsäck så ordnar man det på egen hand i förväg.

Vandringens längd: 9 km

Vandringens tid: ca 3 timmar

Start och avslut: Söderhamnen i centrala Vaxholm (där Waxholmsbåtarna lägger till)

Språk: Svenska eller engelska, enklare konversation kan genomföras på tyska

Pris: 500 kr per person ink moms (minst tre deltagare krävs för att en vandring ska genomföras). Betalas på plats innan vandringen startar eller mot faktura i efterhand.

Hitta till Söderhamnen: buss 670 från Tekniska Högskolan i Stockholm, båt från Strömkajen i Stockholm eller bil via väg 274.

Bokning: mejla info@arkeologievent.se

Mer info: info@arkeologievent eller 070-299 48 56

Kontaktinformation


185 32 Vaxholm
Telefon: 070-2994856

E-post: info@arkeologievent.se

Hitta hit